Желе з ожини і шампанського Prosecco

Рецепт сайту frenchcooking. ru

Prosecco – прекрасне італійське сухе шампанське, моя дружина, поки готувала цю страву, з легкістю і невимушеністю допила півпляшки. Цей десерт – найлегше і вишукане солодке, яке мені доводилося їсти. Цю страву можна дозволити собі навіть на дієті, настільки воно легке і необтяжливою для шлунка. Желе можна подати як в якості завершального трапезу, так і як аперитив. Замість ожини, можна використовувати інші ваші улюблені ягоди, найкраще полуницю. Для того щоб вразити гостей і раз і назавжди переконати їх у тому, що у вас бездоганний смак, використовуйте для подачі десерту частина келихів для коктейлів та частина келихів для шампанського на максимально високій ніжці.



Інгредієнти:

300 мл води;

130 г цукру;

Цедра і сік 1 лимона;

8 чайних ложок желатину;

50 г полуничного пюре;

450 мл шампанського Prosecco або будь-якого іншого хорошого шампанського (решта можете допити, поки будете готувати);

180 г ожини (близько 20 ягід).

Покладіть цукор і лимонну цедру в каструлю, залийте 300 мл води. Нагрійте і продовжуйте гріти, поки цукор повністю не растовором. Зніміть з вогню, охолодіть і процідіть.

У невеликому ковшике змішайте желатин і лимонний сік. Залиште на пару хвилин до набрякання желатину, потім грійте на паровій бані, поки желатин повністю не розчиниться. Або нагрійте в мікрохвильовці на великої потужності (600 Вт). Вилийте желатин в цукровий сироп. Додайте шампанське і полуничне пюре.

У кожен келих покладіть по 2-3 ягідки і акуратно залийте желе. Дайте застигнути, поставивши, наприклад, в холод. Після того як желе застигло, долийте залишився желе майже до країв келиха. Приберіть в холодильник годин на шість, а краще на всю ніч. Перед подачею покладіть на вже добре застигле желе залишилися ягоди, буде дуже красиво!

Джерело

Comments are closed.