Запечена картопля Буланжер

Ця картопля отримав свою назву через французької традиції (Буланжери – булочна) – раніше його віддавали найближчого булочника, щоб принесене блюдо повільно готувалося в його грубці. Приємно, що форму з цим картоплею можна просто поставити в духовку і забути про нього, поки він не буде готовий.

Ця картопля дуже добре підходить на гарнір до баранини, а також до певних рибних страв, наприклад, до барабулька, палтуса і морського окуня.

Рецепт з сайту Леді. ру

Інгредієнти на 4 порції:

1 кг картоплі, очищеного;

80 г несолоного масла;

225 г ріпчастої цибулі, очищеного і порізаного;

1 гілочка свіжого чебрецю;

1/2 лаврового листа;

1 зубчик часнику, очищений і дрібно порізаний;

2 гілочки петрушки, дрібно порізані;

1,5 л курячого бульйону.

Розігріти духовку до 190 гр С.

Порізати картоплю на дуже тонкі шматочки товщиною приблизно 3 мм гострим ножем або за допомогою терки (мандоліни). Покласти в миску і залити водою, щоб картопля не почорнів.

У сковороді розтопити половину масла і обсмажити цибулю з чебрецем, лавровим листом і часником до м’якості.

Посипати цибулю петрушкою і прибрати сковороду з плити. Обсушити картопля паперовим кухонним рушником.

У керамічну форму глибиною приблизно 4 см укласти шар картоплі, посипати половиною цибулі і знову викласти шар картоплі. Додати залишився лук і останній шар картоплі.

Довести до кипіння бульйон і залити ним картоплю. Порізати половину масла на шматочки і розкласти зверху. Поставити в розігріту духовку на 1 годину до м’якості (він повинен легко протикати ножем) і до коричневої скоринки зверху.

Джерело

Comments are closed.