Торт-тірамісу млинцевий



Ті, хто знайомий з тірамісу не з чуток, знають, що класичний рецепт його приготування увазі неодмінне використання бісквітного печива савоярді, ніжного крему на основі сиру маскарпоне і гіркого шоколаду. Однак адже ми-то з вами знаємо, що практично всі рецепти, що з’являються в кулінарії, рано чи пізно піддаються яким-небудь змінам з боку кулінарів-експериментаторів! І це чудово! Адже саме завдяки таким експериментам, ми можемо побалувати себе новими смачненькими шедеврами.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати чудовий торт-тірамісу млинцевий. Так, не дивуйтеся! Дійшли руки російських умільців і до італійської кухні! Спробуємо?

  Кількість порцій: 5

Час приготування: 1 год. 30 хв.

Калорійність: Висококалорійний

Калорій в одній порції: 575 ккал

Щоб приготувати торт-тірамісу млинцевий, вам знадобиться:

    млинці тонкі – 15-20 шт. сметана (жирність 30%) – 500 мл молоко – 50 мл цукрова пудра – 100-150 г кава розчинна – 2 ч. Л. какао-порошок для посипання – 2 ст. л.

Як приготувати торт-тірамісу млинцевий.

1. В першу чергу слід спекти тонкі млинці і дати їм повністю охолонути. У даній ситуації ви можете приготувати млинці за своїм улюбленим рецептом. Головне, щоб млинці були тонкими.

2. Приготувати крем. Сметану перекласти в миску, додати цукрову пудру, збити інгредієнти до отримання маси крему.

3. Приготувати просочення. Молоко трохи підігріти, потім додати в нього цукровий пісок і розчинна кава, хорошенечко розмішати отриману суміш.

4. Для того щоб ваш млинцевий тірамісу вийшов акуратним, перед початком формування торта підрівняти всі млинчики по одній і тій же великій тарілці.

5. Сформувати торт. Млинець перекласти на тарілку, за допомогою пензлика змастити просоченням.

6. Після того, як просочення вбереться, змастити млинець сметанним кремом. Повторити всі ті ж дії з рештою млинцями, просоченням і кремом.

7. Поверхня і боковинки млинцевого тірамісу змастити кремом. Використовуючи сито, посипати готовий торт порошком какао.

8. Помістити тортик в холодильник на кілька годин, можна на ніч. Розрізати десерт на сегменти і подати на стіл. Пригощайтеся!

Поради від Світлани: Сметана повинна бути 30% – жірності, інакше крем просто не взобьётся, якщо жирність буде менше. Краще просочувати млинці пензликом, а не чайною ложкою, так ви точно не «переборщити» з просоченням. Коли готуєте млинці, цукор не додавайте в млинцеве тісто, адже крем вже досить солодкий. Цукрової пудри краще взяти не 100, а все ж 150 грам. Якщо з якихось причин крем залишається все одно рідким, можна додати в нього 50 грам м’якого вершкового масла і добре збити. Дослідним шляхом я сама переконалася, що просочення вбирається в млинець не менше хвилини і лише потім треба наносити крем.

Для посипання торта можна використовувати суміш какао-порошку з цукровою пудрою або солодкий какао-напій (сухий), типу Несквік. Перед подачею на стіл десерт можна прикрасити ягідками свіжої малини і листочками м’яти.

Крім цього, настійно рекомендую вам, побалувати своїх рідних такими чудовими частуваннями як вівсяний пудинг з малиною та шоколадом, яблучно-грушевий крісп на сніданок та / або клафуті з кедровими горішками.

Приємного чаювання вам і вашим рідним!

Матеріал належить сайту

Comments are closed.