Повітряні сирники

Рецепт сайту gotovimdoma. ru:

История сирника не містить хитромудрих сюжетів і різких поворотів. Просто в перебування Давньої Русі слова сир ще не народилося, воно з’явилося дещо пізніше. Зате був сир – приготований сирим, з непереробленого молока, теперішній творог. Історія сирника не містить хитромудрих сюжетів і різких поворотів. Просто в перебування Давньої Русі слова сир ще не народилося, воно з’явилося дещо пізніше. Зате був сир – приготований сирим, з непереробленого молока, теперішній сир.

Приготування сиру було одним із способів тимчасової консервації молока, крім усього іншого, сохранявшего основну частину білків і молочних жирів. Але виникала одна маленька проблема. Справа в тому, що теплова обробка білків сиру ускладнює їх перетравлення, тому сир в сирники стали перетирати через сито і справа пішла на лад. До всього додалися й приємні побічні ефекти – від перетертого сиру сирники ставали пишними і пружними, спробуй відмовся!

Так це було давно, коли молоко було парним, а сир жирним і грудочками. Сучасний родич сиру куди більш різноманітний і потрапляючи в пачки вже подрібнений і перетертий. Але головне в тому, що центральний компонент сирників повинен бути сухим, тоді й результат вийде чудовим.


Інгредієнти:



400 гр сухого 9% сиру (2 пачки);

2 ст. ложки борошна;

1 яйце (якщо сир дуже сухий, то можна 2);

2 ст. ложки цукру;

Ванілін;

Жменю родзинок;

9 штук кураги.

Візьмемо сухий сир (найпростіше знайти такий у пачках), викладемо в миску, додати цукор і перемішати. Окремо взоб’ем білок і жовток. У білок при взбіваніеіі додамо щіпку солі. Подмешаем до сиру жовток, борошно і ванільний цукор. Додамо до маси білок і акуратно перемішати.

У результаті вийде однорідна, щільна, густа маса. На цьому можна зупиниться і почати ліпити сирники. А можна додати курагу і родзинки, попередньо замочені в окропі на 10 хвилин. Щоб не порушити консистенції готової маси з родзинок і кураги потрібно видалити воду. Для цього викладемо родзинки на серветку і промокніть зверху іншою. З курагою поступимо так само. Після чого наріжемо невеликими шматочками. Додамо до маси і перемішаємо.

Маса готова, переступаємо до ліплення сирників. Зачерпніть ложкою сир, обваляти його в борошні, трохи пріплюсніте і викладемо на пергамент. Поставимо в духовку на 25 хвилин при 180-200 С. Подавати зі сметаною.

Джерело


Comments are closed.