Пиво в домашніх умовах

Пиво – один із стародавніх і інтернаціональних напоїв. Його п’ють практично скрізь. Рецепти приготування пива були відомі ще в Давньому Єгипті. А за часів Рамзеса Другого цей напій був одним з улюблених. У Бельгії (тут популярно пиво фруктове – вишневе, суничне), Англії, Франції, Чехії пивоваріння в пошані теж з давніх часів. У Німеччині, як відомо, пиво – національний напій.

На Русі пивоваріння має давні традиції. Селяни варили пиво до свят у великій кількості. Солод для варіння пива вміли готувати ще з давнини. А замість хмелю додавали різні прянощі і трави. Особливо на Русі було популярно ячмінне пиво.

Сайт baby-lis. ya. ru пропонує відразу 2 рецепта цього напою – вибирайте той, який вам більше до душі!

Якщо у Вас є готовий вже солод і хміль – це полегшить Вам роботу. А тут Ви зможете придбати вже готовий солодовий екстракт, і міні-пивоварню (вона розміром з кухонний комбайн, при приготуванні пива не потрібно спеціальних знань).

Але якщо Ви вирішили приготувати все ж солод будинку, візьміть пшеницю, ячмінь або овес – все залежить від того, яке пиво Ви хочете приготувати – покладіть на глибокий піднос або деко, залийте водою. Через 2-3 дні пшениця проросте, головне – просушіть її, зітреш. Солод готовий.

Пиво домашнє:

Інгредієнти:

Пол відра солоду;

2 відра води;

6 склянок хмелю;

1 чайна ложка солі;

100 г сухих дріжджів;

300 г цукрового сиропу або повидла.

Солод розмішати з двома відрами холодної води і залишити так до наступного дня. Потім, додавши сіль, кип’ятити все це 2 години. Після цього покласти хміль і варити ще 20-30 хв. Процідити, дати охолонути до температури парного молока, покласти пивних дріжджів і чашку сиропу або повидла, розмішати і залишити так до вечора. Потім розлити по пляшках, але тільки закупорити на наступний день. Через пару днів пиво можна пити. Чим воно більше коштує, тим міцнішає.

А ось як варити старовинне російське пиво :

Інгредієнти:

10 л води;

50 г дріжджів;

25 г хмелю;

2 кг меду.

Мед розводите у воді, додаєте хміль і кип’ятіть протягом години. Потім напій зціджуєте, остуджуєте, додаєте дріжджі і залишаєте при кімнатній температурі 5-6 днів. Після закінчення цього часу ємність закупорює і переносите в льох для подальшого бродіння. Тільки через пару днів розливаєте по пляшках і закупорює їх. Зберігати пиво потрібно в темному, прохолодному місці.

Як правильно пити пиво

П’ється пиво з келиха, склянки, пів-літрового кухля, головне, щоб це була не металева ємність. Пиво має бути охолодженим, воно так смачніше. Але не можна його різко охолоджувати, тоді втрачаються аромат і смак. До світлого пива добре підходять раки, креветки, чіпси, горішки. А до темного пива підходять м’ясні та рибні салати, копченості.



Джерело

Comments are closed.