Пісна галета з картоплею і яблуками. Vegeterian Apple & amp; Potatoes Galette

Ви не уявляєте, що за диво – ця вегетаріанська галета! Напевно, якби хтось сильний і дбайливий готував мені такий несолодкий пісний пиріг з яблуками кожен день, я легко відмовилася б від м’яса, яєць і молочних продуктів.


Називати вегетаріанську кухню пісної, а пісну – вегетаріанської, зрозуміло, абсолютно некоректно: це різні філософії, різні цілі і завдання. Тим не менш, “продуктове” зміст обох підходів до харчування ідентично: не можна вживати в їжу м’ясо, яйця і молоко (включаючи його похідні – сметану, масло, сир, сир та інше). З цієї причини рецепти, які різні джерела пропонують для вегетаріанської кухні, цілком підходять і для православних постів і навпаки: те, що дозволяється їсти під час посту, може бути цікаво і тим, хто відмовився від вживання в їжу продуктів тваринного походження.

vegetarian apple galette

Ні-ні, не подумайте, я – рідкісний м’ясоїд. Мені кухня без округлого окосту і найніжнішої вирізки здається порожньою і недосконалою. Однак, в моєму оточенні дуже багато людей, які в питаннях харчування коштують по інший бік бар’єру від мене.

Більше того, велика їх частина – мої хороші друзі і знайомі. Вони часто з’являються в нашому будинку, гостюють і навіть ночують. Само собою зрозуміло, я готую для них сніданки, пригощаю обідами, накриваю вечері, заварюю чай. Ці люди – велика частина мого життя, і я рада, що вони в мене є. Цілком логічно, що мені хочеться радувати їх, робити їм приємне і пригощати їжею, яка доставить їм задоволення.

У мене немає досвіду регулярного приготування вегетаріанської їжі, більше того – у мене немає звички думати подібними категоріями (переконана, що вміння щодня готувати вегетаріанські страви народжується саме з образу мислення). Тим не менш, у мене є величезне бажання кожному з гостей дати можливість відчути себе вдома.

У рубриці «Пісні рецепти» я старанно збираю ідеї, якими можу порадувати моїх друзів – і йдеться не тільки про простеньких овочевих салатах і невигадливих супах, в моїй колекції море різноманітних закусок, незвичайні другі страви, чудові десерти, приголомшлива випічка. Крім того, ця ж рубрика є відмінною підмогою в пісні дні будь-якого православного християнина.

А тепер – та-дам! – Галета! Чудовий пісний пиріг з яблуками і картоплею!

Інгредієнти для тіста:

150 г звичайної борошна;

100 г цільнозернового борошна;

1 ст. л. дрібно нарізаного свіжого розмарину;

100 мл рослинного масла;

100 мл окропу;

Щіпка солі.

Інгредієнти для начинки:

3 картоплини середнього розміру;

3 яблука;

1 синя цибулина;

1 ст. л. розмарину;

Сіль, перець за смаком.

Ingredients for the pastry:

150 g wheat flour;

100 g wholegrain flour;

1 table spoon fresh rosemary;

100 ml sunflower-seed oil;

100 ml boiling water;

Pinch of salt.

Ingredients for the filling:

3 middle-size potatoes;

3 apples;

1 blue onion;

1 table spoon fresh rosemary;

Salt, pepper.

vegetarian apple galette

У миску просіваємо борошно, змішуємо з сіллю.

In a large mixing bowl combine two types of flour and salt.

vegetarian apple galette

Дрібно нарізаємо розмарин, додаємо до борошна.

Cut rosemary into small pieces.

vegetarian apple galette

Додаємо рослинне масло.

Add sunflower-seed oil.

vegetarian apple galette

Вливаємо окріп.

Pour in boiling water.

vegetarian apple galette

Замішуємо м’яке, що не липке тісто.

Stir a soft, not sticky pastry.

vegetarian apple galette

Картопля очищаємо.

Peel the potatoes.

vegetarian apple galette

Нарізаємо тонюсенькими пластинками.

Slice it.

vegetarian apple galette

Максимально тонкими.

Very thin.

vegetarian apple galette

Голочки розмарину подрібнюємо.

Cut rosemary into small pieces.

vegetarian apple galette

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.

Cut the onion.

vegetarian apple galette

Яблука очищаємо від шкірки.

Peel the apples.

vegetarian apple galette

Нарізаємо їх тонкими часточками.

Slice it.

vegetarian apple galette

Тісто розгортаємо в тонкий пласт відразу на аркуші паперу для випічки.

Roll out the pastry on a sheet of baking paper.

vegetarian apple galette

Тонким шаром викладаємо половину картоплі. Присипаємо сіллю, перцем, розмарином.

Put the half of potatoes. Salt, pepper, rosemary.

vegetarian apple galette

Накриваємо усіма яблуками. Солимо, перчимо.

Put all the apples.

vegetarian apple galette

Знову викладаємо картоплю. Сіль, перець, розмарин.

Potatoes again. Salt, pepper, rosemary.

vegetarian apple galette

Лук – тонким шаром.

Onion.

vegetarian apple galette

Краї галети акуратно піднімаємо і викладаємо складками.

Wrap up the galette borders.

vegetarian apple galette

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.

Bake until readiness in a preheat oven (180 C).

vegetarian apple galette

Розрізаємо на порційні шматки і насолоджуємося приголомшливою комбінацією хрусткого тіста, кислуватих яблук, насиченого картоплі і трохи хвойного розмарину. Смачного!

Cut into pieses. Bon appetit!




Comments are closed.