Королівська ватрушка з сиром – мультиварка, режим випічка

Хто хоч раз у житті пробував королівську ватрушку з сиром , той не забуде цей смак ніколи. Простий пиріг, він не даремно носить настільки звучну назву – випічка виходить дивовижної і без перебільшення приголомшливою.

Хто знає, чому ватрушка так називається? Вважається, що це слово походить від давньослов’янського “ватра”, що означало “світло”, “вогонь”, “вогнище”. Ватрушка повинна бути круглої – і саме завдяки своїй формі вона нагадує сонце, світило. Традиційно це випічка із здобного тіста з солодкою начинкою, найчастіше сирною.

випічка в мультиварки

Всупереч загальнопоширеною версії, королівська ватрушка з сиром готується з рубленого тесту. Зверніть увагу, що в рецепті використовується заморожене вершкове масло, яке подрібнюється в крихту за допомогою кухонного комбайна. Якщо у вас немає комбайна, можна скористатися послугами двох дуже гострих ножів або (найпростіший варіант) просто натерти його на дрібній тертці. Однак, якщо ви підете третім шляхом, зверніть увагу на те, що працювати потрібно максимально швидко – щоб масло не встигло розтанути, і будьте готові до того, що рукам буде холодно, дуже і дуже холодно.

Готувати королівську ватрушку можна в духовці, мені ж в цьому допомогла мультиварка, режим випічка . Це один з рецептів для мультиварки, який повністю підходить для приготування у відкладеному режимі: можна з вечора приготувати тісто і начинку, викласти все в чашу мультиварки, виставити таймер, а вранці порадувати свого школяра смачним і корисним сніданком, здивувати чоловіка свіжою випічкою або просто подарувати собі чудовий ранок з королівською ватрушки, чашкою кави і пріянимі новинами на улюблених сайтах. Якщо ви будете використовувати духовку, встановіть температуру на 180 градусів, час випічки – приблизно 45 хвилин. Отличительно особливістю королівської ватрушки з сиром, приготовленої в духовці, буде рум’яний золотистий верх.

Інгредієнти для тіста:

100 г вершкового масла;

1 склянка цукру;

1/3 ч. Л. солі;

2 склянки борошна без “гірки” (стакан – 200 мл).

Інгредієнти для начинки:

400 г сиру;

3 яйця;

1 склянки цукру;

1/3 ч. Л. солі;

Ваніль.



Рецепт королівської ватрушки з прорахованою калорійністю дивіться на сайті Daily-menu. ru.

випічка в мультиварки

Відрізаємо необхідну кількість вершкового масла (нагадую – з морозилки).

випічка в мультиварки

У чашу кухонного комбайна насипаємо необхідну кількість цукру, викладаємо масло, нарізане на кубики.

випічка в мультиварки

Всипаємо борошно, додаємо сіль.

випічка в мультиварки

На пульсуючому режимі подрібнюємо масло – повинна вийти дуже дрібна крихта, кожен шматочок масла буде повністю в борошні. Якщо ви натираєте масло на тертці або подрібнює ножами, крихта буде крупніше, крім того, процес займе більше часу і відніме більше сил.

випічка в мультиварки

Готуємо начинку. У миску достатньо обсягу викладаємо сир.

випічка в мультиварки

Дістаємо яйця – бажано домашні або фермерські, у яких жовток яскраво-оранжевого кольору. У мене в цей раз яйця з-під наших курей – діти тільки-тільки принесли.

випічка в мультиварки

У миску розбиваємо яйця.

випічка в мультиварки

Всипаємо цукор, сіль, ваніль.

випічка в мультиварки

Міксером розмішуємо масу – вона повинна стати рідкою.

випічка в мультиварки

Половину борошняної крихти насипаємо в чашу мультиварки.

випічка в мультиварки

Розподіляємо її рівним шаром по дну чаші, при можливості робимо невеликий бортик.

випічка в мультиварки

Виливаємо начинку.

випічка в мультиварки

Рівномірно висипаємо залишилася крихту.

випічка в мультиварки

Встановлюємо чашу в мультиварку, вибираємо режим випічка.

випічка в мультиварки

Через встановлений час вимикаємо мультиварку (моя мультиварка після закінчення роботи переходимо в режим підігріву, що в даному випадку абсолютно зайве), чекаємо близько 10-15 хвилин – за цей час піднялася сирна маса опаде, це нормально.

випічка в мультиварки

Щоб дістати випічку з мультиварки, беремо контейнер для приготування на пару і встановлюємо його в чашу мультиварки.

випічка в мультиварки

Різко, але акуратно перевертаємо чашу на тарілку.

випічка в мультиварки

Знімаємо чашу.

випічка в мультиварки

Переносимо пиріг на тарілку.

випічка в мультиварки

Є можна відразу, смачно і в теплом, і в охолодженому вигляді. Смачного!




Comments are closed.