Хліб допомагає знизити цукор в крові

Університет Східної Фінляндії провів дослідження і з’ясував: цільнозерновий житній і пшеничний хліб, багатий клітковиною, значно знижує ризик діабету 2-го типу. Як передає Xinhua, в ці продукти входить цілий набір корисних речовин, включаючи Неперетравлювані вуглеводи і біологічно активні сполуки. Дані речовини саме в хлібі відрізняються високою активністю, на відміну від ізольованої клітковини.

Було встановлено: споживання житнього хліба і пшеничного хліба на заквасці давало зниження рівня цукру після прийому їжі, а також покращувало реакцію на інсулін. А ось білий пшеничний хліб даремний. Він не поліпшував стан ні у людей з метаболічним синдромом, ні у здорових людей. Нагадаємо: метаболічний синдром увазі наявність набору симптомів, які підвищують ризик діабету та атеросклерозу.

А тепер давайте перервемося на серію ефективних вправ для стрункої фігури, розроблених професійним фітнес-тренером.

І знову повертаємося до нашої статті.

Раніше проводилися дослідження вже говорили про те, що цільнозернові продукти знижують ризик діабету 2-го типу. Правда, до цих пір вчені не знають, яким саме чином даними продуктам вдається зменшити ризик. Одне можна сказати точно: біологічно активні комплекси з клітковини, що міститься в хлібі, впливають на метаболізм через шлунково-кишковий тракт безпосередньо.

Можливо, вся справа у складі мікробіома кишечника, який змінюється в залежності від раціону людини. Короткі жирні кислоти, отримані в ході ферментирование клітковини в кишечнику, і метаболіти фенольних кислот з клітковини задіяні в метаболізмі цукру. І в цьому також може бути джерело корисності хліба.

Джерело: Medportal. ru

Comments are closed.