Як зробити крем гущі

Сметанний крем має безліч переваг, він не такий калорійний, як збиті вершки, має ніжний смак з легкою кислинкою і відмінно поєднується з ягодами і фруктами, такими як вишня, персики, полуниця. Особливо смачними з цим кремом виходять медяники, бісквітні торти і заварні тістечка. Але сметанний крем має один недолік, іноді він виходить занадто рідким, тому існує кілька способів, як зробити крем гущі .

Ищите блог о моде? Style Stockholm все о моде.

Для того щоб приготувати сметанний крем вам необхідно взяти такі інгредієнти:

– 500 гр. сметани жирністю не більше 30 відсотків;

– 3 гр. ваніліну;

– 200 гр. цукру або цукрової пудри;

– Як загусник можна використовувати спеціальний закріплювач для вершків у кількості 1-2 пакетика ілі10 граммжелатіна распушенного у воді з п’ятьма ложками холодного молока. Також можна використовувати кукурудзяний крохмаль в кількості 2 чайні ложки або змішати цукровий сироп, приготований їх 2столовие ложок цукру і 2-х столових ложок води, з 200 грамами масла.

1 спосіб. Збийте жирну сметану кімнатної температури міксером на низькій швидкості, потім додайте до неї цукрову пудру продовжуючи збивати, але вже на середній швидкості міксера, весь цей процес займе близько 5-ти хвилин. Далі слід всипати ванілін і закріплювач для вершків, ретельно перемішати і збивати на найвищій швидкості близько 10-ти хвилин. Готовий крем необхідно поставити в холодильник на 20 хвилин. Якщо крем вийшов недостатньою густоти, можна додати ще згущувача або кукурудзяний крохмаль.

другій спосіб. Для того щоб загущатися сметанний крем за допомогою вершкового масла, необхідно збити сметану з цукровою пудрою і ваніліном. Вершкове масло має бути кімнатної температури, для цього його необхідно витягнути з холодильника заздалегідь. Майже остиглий цукровий сироп необхідно додати в сметанний крем і перемішати його. Потім, збиваючи масло міксером на середній швидкості по ложці, акуратно, ввести в нього сметанний крем, потім збивати на високій швидкості півхвилини. Сметанний крем з маслом виходить більш важким і жирним в порівнянні з першим варіантом, але і дуже вершковим, насиченим і смачним.

третій спосіб. У приготовлений сметанний крем влийте рідкої цівкою розпущений желатин і ретельно перемішайте. Головне пам’ятайте, при нагріванні желатин не повинен закипіти, інакше він втратить свої властивості.

Comments are closed.