Правила особливою подачі фірмових страв

Фірмові страви є предметом гордості будь-якого пристойного московського ресторану.

Ні, можна звичайно посидіти вдома просто, по-домашньому – адже завжди працює доставка піци додому, але іноді хочеться чогось особливого, якого-небудь фірмової страви, і ось тільки рецепти салатів, представлені в хорошому ресторані, зможуть задовольнити це бажання.

Мечтаете купить телевизор лучшего качества недорого? http://televizory.odessa.ua/ телевизоры лучшего качества недорого.

І кожен, хто вважає за краще вечеряти в ресторанах, напевно замовляв фірмове блюдо.

Мова піде про правильній подачі головного кулінарного шедевра кожного гідного закладу Москви та інших мегаполісів.

Якщо це м’ясне блюдо в комплексі з гарніром, його подавати можна, як на загальному величезному блюді, так і порційно. У разі наявності крутонов, подавати варто вертикальним приладом для розкладки (добре розкритим).

Вилка з ложкою повинні знаходитися один навпроти іншого. У центр тарілки лягають м’ясо і крутон, після чого перекладається гарнір (вже звичайним приладом). Звичайно, можна використовувати прилад, що складається з двох вилок. Це дещо спрощує подачу.

Подаючи біфштекс з яйцем, необхідно акуратно відокремити яйце і після перекладки м’яса в тарілку, покласти його зверху. Дуже допомагає при цьому візок або підсобний столик зі стравами.

Необхідно знати, що гарнір до фірмової страви повинен бути вишуканим, ні в якому разі, не можна подавати звичайний. Приміром, добре виглядає зелений горошок, рис, картопляні кошички, наповнені пюре, шпинат…

Дуже важливо, щоб після перекладання не загубився вишуканий вигляд гарніру, тому орудувати розкладкової приладами варто дуже обережно.

Що стосується соусу, зазвичай він подається в соуснику, але якщо є необхідність подачі при відпустці, то потрібно використовувати раскладочний прилад. Вилка повинна бути акуратно відсунута вправо, щоб ложкою вільно зачерпнути соус.

Якщо страва фірмове, то і подача його повинна бути особливою. У цьому є частинка секрету незрівнянних смакових відчуттів…

Автор: Olshenky

Comments are closed.